Suspès l'acte d'inauguració de curs 2013 - 2014

La Secció Sindical de CCOO, conjuntament amb d’altres Sindicats i òrgans de representació unitaris dels treballadors i treballadores de la UB, vam convocar una concentració de protesta a l’inici de la inauguració oficial de curs a la UB per protestar contra les retallades i la presència d’un representant del Govern de la Generalitat de Catalunya (Manifest que es va llegir: http://www.ccooub.net/curs2013-14.htm )

Així mateix van coincidir, abans de l’inici de l’acte d’inauguració, diferents concentracions de protesta i es van llegir diferents manifestos de protesta i reivindicatius en l’interior de Paranimf. Una vegada realitzats els respectius parlaments, la major part dels concentrats ens van retirar als costats de la Sala per tal de permetre el desenvolupament de l’acte previst.

L’objectiu dels convocants del manifest consensuat era fer palès el rebuig al representant de la Generalitat, però en cap cas boicotejar l’acte, atesa la presència de molts companys i companyes jubilats, i les seves famílies, i el lliurament de premis a l’alumnat de la UB. Tanmateix un grup d’estudiants van persistir en no marxar de la zona de la Mesa i finalment es va impedir la realització de l’acte. De tota manera creiem que és una irresponsabilitat del rector de la UB persistir amb la invitació al Sr. Castellà, secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, atesa la situació de malestar i crispació actual.

 
imatges del company Leandro Solanilla ©