A TOTA LA COMUNITAT UNIVERSITÀRIA DE LA UB


Companys i companyes,


Manifestem que l’actual política de retallades dissenyada i executada pels Governs que presideixen el Sr. Mariano Rajoy i el Sr. Artur Mas, és injusta, inútil i esbiaixada. Aquestes retallades pressupostàries són la pitjor agressió a les universitats públiques des de la transició democràtica i està comportant el desmantellament del servei públic d’educació superior i recerca d’Espanya i del nostre país. Els governs Espanyol i el de la Generalitat envaeix les competències de les universitats per arrabassar drets socials i laborals, augmentar les taxes de manera desorbitada per convertir la universitat en un privilegi dels que s’ho puguin pagar, ofega econòmicament les universitats amb una reducció superior al 20% dels seus pressupostos en dos anys i vulnera l’autonomia universitària, que és un dels pilars bàsics d’organització del sistema universitari públic.

A aquesta situació cal afegir que, al dia següent de què el president de la Generalitat de Catalunya proclamava en el Parlament que per al 2014 no hi hauria més retallades, s’anunciava una retallada del 12,5% de dotacions corresponents a les universitats públiques catalanes. A més de l’anunci, un any més, de la supressió d’una paga extra per al personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i de les entitats que depenen del seu Pressupost, com és el cas de les universitats.

Considerem una provocació per a tota la Comunitat Universitària i del tot inacceptable l’assistència de qualsevol representant del govern espanyol i/o català en l’acte d’inauguració de curs a la UB i exigim que no sigui convidat.

Per tot això, fem una crida a tots els treballadors i treballadores de la Universitat de Barcelona per a assistir a l’acte d’Inauguració de curs acadèmic, previst per al dia 8 d’octubre, per fer palès el rebuig de la Comunitat Universitària de la UB.


Salutacions,

Comitè d’Empresa de PDI (laboral)

Junta de PAS (funcionari)

Junta de PDI (funcionari)

Secció Sindical CCOO

Secció Sindical UGT

Secció Sindical CSC